schilderijen in acryl van roofdieren.

uit 2012 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

White lion

White lion

2020

Deze witte leeuw is gemaakt op een abstracte achtergrond in giettechnieken. De verschillende kleuren en kleurnuances schemeren door de realistich geschilderde leeuw heen op een manier dat er een harmonieuze interactie is tussen het realisme en de abstractie.    

Brown bear

Brown bear

2019

Deze beer is geschilderd op een achtergrond in experimentele technieken. De lodderige blik van het dier sprak me zeer aan. Hij is gefotografeerd in het dierenrijk Nuenen.

Euraziatische wolf

Euraziatische wolf

2019

Deze wolf gaat op in de experimentele achtergrond. De intense gefocuste blik van het dier sprak me zeer aan. Het schilderij heeft door de blauw/bruine kleuren een koele uitstraling. Wolven fascineren me doordat het zo'n schuw dier is. Hij is er wel en hij is er niet.

Golden lioness

Golden lioness

2019

Deze leeuwin heb ik gefotografeerd in de Beekse Bergen. De focus van het dier spak me enorm aan. Ze is geschilderd in een abstracte achtergrond van giettechnieken met goud erin verwerkt, vandaar de titel.  

Lions in love

Lions in love

2019

De leeuw leeft in groepen. Ze zijn om te overleven op elkaar aangewezen. Hert tonen van aanhankelijkheid is daarbij onontbeerlijk. Ik vind het altijd aandoenlijk deze machtige dieren te zien knuffelen.  In mijn schilderij zijn ze onderdeel van de abstracte compositie.

Purple tiger

Purple tiger

2019

De abstracte achtergrond in speciale giettechnieken nodigde mij uit om deze tijger te schilderen. Gedeeltelijk is de abstracte achtergrond nog zicht baar in de tijger.

Rock Star

Rock Star

2019

Deze abstracte achtergrond in experimentele giettechnieken deed me denken aan een rotsformatie. Het uiterst zeldzame sneeuwluipaard is in zijn element op de rotsen hoog in de bergen van de Hymalaya. Deze sneeuwluipaard ligt op een rots te kijken naar de wereld beneden hem. De ongenaakbare houding en blik van dit prachtige dier sprak mij erorm aan.  

Euraziatische lynx

Euraziatische lynx

2018

Deze lynx is geschilderd in realistische tinten. Ik heb hem geschilderd naar aanleiding van een foto van de site' wildlife photre reference for artists'. Ik heb hem geschilderd voor een grote katten tentoonstelling in Etten-Leur. Ik wilde  een niet gangbare roofkat schilderen zodat dit prachtige dier ook niet vergeten wordt!      

Grijze wolf

Grijze wolf

2018

Grijze wolf in een abstracte achtergrond

High in the Sky

High in the Sky

2018

De abstracte achtergrond in giettechniek inspireerde mij om deze prachrtige jonge Bengaalse tijger te schilderen. Hij kijkt aandachtig naar iets in de lucht.

Cheetah Song

Cheetah Song

2017

Portret van een cheetah in een abtracte achtergrond.

King of the Amazone

King of the Amazone

2017

De abstracte achtergrond nodigde mij uit om een jaguar te schilderen. De groene en blauwe achtergrond staat voor de jungle, waar dit prachtige dier woont.

With the sun in her eyes.

With the sun in her eyes.

2017

Deze zonnige leeuwin is geschilderd in een lyrisch abstracte achtergrond.

Leeuw uit Oeganda

Leeuw uit Oeganda

2016

Deze jonge leeuw is gefotografeerd door mijn zoon in Uganda. Hij heeft een prachtige uitdrukking in z'n ogen. Ik heb hem geschilderd in een abstracte en kleurrijke achtergrond.

Face to face

Face to face

2015

Je staat oog in oog met een van de mooiste dieren op aarde de Bengaalse tijger. Deze tijger is gefotografeerd in Ranthambore national park in India. Gelukkig worden er meer tijgers in het wild gesignaleerd, maar nog steeds niet genoeg. De term 'havely endangered' is nog steeds van toepassing op dit prachtige dier.

Zwarte panter

Zwarte panter

2014

De mysterieuze zwarte panter in een abstracte setting.

Anger

Anger

2012

Het is indrukwekkend als zo'n geweldig roofdier als de tijger zijn woede laat zien.