(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Hidden Treasure

Hidden Treasure

2020

De Rhino is een zwaar bedreigde diersoort. Hij is al bijna verdwenen. Ik heb hem geschilderd in een abstracte achtergrond in giettechnieken.  Hij gaat als het ware op in de achtergrond.

Zebra

Zebra

2020

Deze mooie zebra kijkt vriendelijk de wereld in. Ik heb haar in taupe tinten geschilderd in een abstracte achtergrond in giettechnieken.  

Zwarte Beer

Zwarte Beer

2020

Deze zwarte beer is geschilderd op een abstracte achtergrond in giettechnieken. Vacht van de beer en de witte snuit correspondeert met de zwarte en roze vlekken in de achtergrond.

Bizon

Bizon

2019

Deze bizon staat lekker te dromen. Mooi dat ze even stilstond voor de tekening.

Brown bear

Brown bear

2019

Deze beer is geschilderd op een achtergrond in experimentele technieken. De lodderige blik van het dier sprak me zeer aan. Hij is gefotografeerd in het dierenrijk Nuenen.

Euraziatische wolf

Euraziatische wolf

2019

Deze wolf gaat op in de experimentele achtergrond. De intense gefocuste blik van het dier sprak me zeer aan. Het schilderij heeft door de blauw/bruine kleuren een koele uitstraling. Wolven fascineren me doordat het zo'n schuw dier is. Hij is er wel en hij is er niet.

Golden lioness

Golden lioness

2019

Deze leeuwin heb ik gefotografeerd in de Beekse Bergen. De focus van het dier spak me enorm aan. Ze is geschilderd in een abstracte achtergrond van giettechnieken met goud erin verwerkt, vandaar de titel.  

Koe

Koe

2019

Deze roodbonte koe is geschilderd op een abstracte achtergrond in giettechnieken.

Neushoorn en kalf

Neushoorn en kalf

2019

Deze Rhino en haar kalf zijn door mijzelf gefotografeerd in Burgers Zoo. Ik vond het een mooie pose van moeder en kind op zoek naar voedsel. Ze zijn geschilderd in een abstracte achtergrond in gemengde technieken.

Purple tiger

Purple tiger

2019

De abstracte achtergrond in speciale giettechnieken nodigde mij uit om deze tijger te schilderen. Gedeeltelijk is de abstracte achtergrond nog zicht baar in de tijger.

Rock Star

Rock Star

2019

Deze abstracte achtergrond in experimentele giettechnieken deed me denken aan een rotsformatie. Het uiterst zeldzame sneeuwluipaard is in zijn element op de rotsen hoog in de bergen van de Hymalaya. Deze sneeuwluipaard ligt op een rots te kijken naar de wereld beneden hem. De ongenaakbare houding en blik van dit prachtige dier sprak mij erorm aan.  

The warriors and the king

The warriors and the king

2019

Deze leeuw wordt geflankeerd door twee masai krijgers. De leeuw en de masai zijn geschilderd op een achtergrond, die in speciale giettechnieken is gemaakt. De kleurstelling en de compositie nodigde mij uit, om deze groep te schilderen. De mens en het dier in harmonie.

Timber

Timber

2019

Dit is een schets van Timber. Hij was de mannelijke aziatische olifant van Blijdorp. Sinds mei 2020 woont hij in de Wildlands in Emmen .  

Togetherness

Togetherness

2019

Deze abstracte achtergrond in giettechniek nodigde mij uit om deze twee olifanten te schilderen. De olifantan zijn gespot en gefotografeerd door onze zoon tijdens zijn reis door Oeganda. Het is mijn doel om de abstracte giettechniek te combineren met een realistisch beeld van de twee olifantan.

Zebra

Zebra

2019

Deze zebra stond prachtig te poseren in Blijdorp

Dark Beauty

Dark Beauty

2018

Dit schilderij representeert de prachtige Kaapse buffel. Het is een van de gevaarlijkste dieren in Afrika. Dit dier kijkt onverschrokken de wereld in. Het lijkt of hij voor niets en niemand bang is.

Euraziatische lynx

Euraziatische lynx

2018

Deze lynx is geschilderd in realistische tinten. Ik heb hem geschilderd naar aanleiding van een foto van de site' wildlife photre reference for artists'. Ik heb hem geschilderd voor een grote katten tentoonstelling in Etten-Leur. Ik wilde  een niet gangbare roofkat schilderen zodat dit prachtige dier ook niet vergeten wordt!      

Grijze wolf

Grijze wolf

2018

Grijze wolf in een abstracte achtergrond

Happy Hippo

Happy Hippo

2018

Deze hippo is helemaal in zijn element. De energie van het dier spat ervan af.

Harmony

Harmony

2018

Dit werk heb ik gemaakt om de harmonie te verbeelden, die er tussen mens en dier zou moeten zijn. Een masai, een Afrikaanse olifant en een Afrikaanse leeuw.  Mens en dier samen in een paars met lichtblauwe compositie

High in the Sky

High in the Sky

2018

De abstracte achtergrond in giettechniek inspireerde mij om deze prachrtige jonge Bengaalse tijger te schilderen. Hij kijkt aandachtig naar iets in de lucht.

Sleepy Rhino

Sleepy Rhino

2018

Een Rhino in een abstracte setting.

Fish

Fish

2017

De derde uit de serie kleine abstracte werken. De vormen lijken op vissen.

Fly high

Fly high

2017

Een abstract werk met 'vliegende' vormen.

Greenery

Greenery

2017

De tweede uit een serie van 3 kleine abstracten. Dit keer is de kleur groen de hoofdkleur.

King of the Amazone

King of the Amazone

2017

De abstracte achtergrond nodigde mij uit om een jaguar te schilderen. De groene en blauwe achtergrond staat voor de jungle, waar dit prachtige dier woont.

Little Sunshine

Little Sunshine

2017

Een van mijn eerste abstracte werken met Acrylverf, sjablonen  met paintsprey. de overwegend gele tinten  en de zwarte gedeeltes maken een groot contrast tussen donker en licht.   

Sumatraanse tijger

Sumatraanse tijger

2017

Schets van de mannelijke tijger Emas uit Blijdorp Rotterdam

With the sun in her eyes.

With the sun in her eyes.

2017

Deze zonnige leeuwin is geschilderd in een lyrisch abstracte achtergrond.

Resting on the back of a friend

Resting on the back of a friend

2016

Uitrusten op de rug van een vriend.

Stokstaartjes 1

Stokstaartjes 1

2016

Een klein grappig werkje van 2 stokstaartjes. Het is alsof ze op wacht staan.

Stokstaartjes 2

Stokstaartjes 2

2016

Deze stokstaartejs zijn geschilderd in expressieve kleuren. de maken onderdeel uit van een abstracte compositie.

Colorful giant

Colorful giant

2015

Een prachtige oude olifant in expressieve kleuren.

Grote Koedoe

Grote Koedoe

2015

Deze mooie grote koedoe is gefotografeerd door mijn zoon in Blijdorp. Hij is op het doek vereeuwigd in een abstracte achtergrond. Vooral de enorme hoorns en de zachtaardige uitdrukking in de ogen spreken mij zo aan in dit prachtige dier.

Zwarte panter

Zwarte panter

2014

De mysterieuze zwarte panter in een abstracte setting.